Strenge lockdown tot half januari

14 december 2020

Vanwege het stijgende aantal besmettingen komen er strengere coronamaatregelen aan. Verschillende media melden dat het kabinet een strenge lockdown voorbereid. Alle niet essentiële winkels, scholen, musea en theaters gaan dicht tot en met 19 januari.

Vanavond, 14 december, om 19.00 uur houdt Premier Rutte hierover een toespraak vanuit het torentje. De NOS meldt op de website dat deze maatregelen al om middernacht ingaan om een run op de winkels te voorkomen.

Wat betekent dit voor de versspecialist?

Essentiële winkels die open mogen blijven worden volgens NOS waarschijnlijk supermarkten, andere levensmiddelenwinkels, banken en apotheken. Dit zou betekenen dat de bakker, slager, visspecialist en slijter gewoon open kunnen blijven.

De verschillende brancheorganisaties zetten zich sinds het begin van de crisis in dat levensmiddelenwinkels open moeten blijven. Een van die branche organisaties is Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). "De KNS is van mening dat de slagersbranche open kan blijven omdat het brancheprotocol Veilig winkelen goed toegepast wordt en de slagers een belangrijke rol spelen in de voedselvoorziening. Wij blijven het belang van de branche onder de aandacht houden #samensterk", meldt de brancheorganisatie voor slagers op de website.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?