Spareribs Trophy 2022 voor slager Hermanussen

7 april 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koninklijke Nederlandse Slagers

Slager William Hermanussen won op 6 april voor de derde keer de Spareribs Trophy. “Wat is dit geweldig! Het is de derde keer dat wij ons winnaar mogen noemen. Ik ben supertrots! Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product”, aldus de slager.

Hermanussen heeft zijn gelijknamige slagerij in Overasselt. Hij won de vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers, eerder al in 2014 en 2019. De tweede plaats ging dit jaar naar Keurslager Van Kraaij uit Schaijk en de derde naar Keurslager Jongmans uit Klundert.

Spareribs Trophy

Meer dan 85 slagers deden mee aan de Spareribs Trophy. Onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht beoordeelde de vakjury beoordeelde alle inzendingen op 9 maart. Hierbij letten ze op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De spareribs van Slagerij & Catering Hermanussen waren de beste. “Deze spareribs zijn met aandacht en expertise bereid. Ze hebben een goede bite en een heerlijke smaak. Spareribs waar klanten voor terugkomen!”, aldus de jury.

De vakkundige jury van deze editie bestond uit: branche erkende meesterslager Hans de Goeij, slager Tim Janssen (winnaar 2021) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Roelof Ende en Josja Haagsma. “Het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap", zei de jury over de wedstrijd. "Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben allemaal een kwalitatief product ingezonden. Dit zijn stuk voor stuk aantrekkelijke spareribs en zeker ook mooie producten voor op de barbecue.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond dit jaar plaats op 6 april bij Buitenplaats Kameryck. Samen met de finalisten werd de winnaar van de Spareribs Trophy 2022 bekend gemaakt. De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen zijn:

  • Keurslager Schutjes uit Son
  • Slagerij Biesma uit Opeinde
  • Keurslager de Jong uit Gilze
  • Slagerij & Traiteur Beerens uit Best
  • Uw Slager Bennie Ekkel uit Den Ham
  • Slagerij Nanning van Wijk uit Niekerk
  • Keurslager Gérard Peters uit Oss

Vakwedstrijd

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ieder jaar organiseerd. Eerder dit jaar vond de Grote Grillworsttest plaats. Slager Martin Meijer won deze vakwedstrijd. De Lekkerste Bal Gehakt staat op de planning voor het najaar. 

Altijd op de hoogte blijven?