Slagers Aarnoutse, Baas en Blakenburg genomineerd voor Spare Ribs Trophy 2008

13 augustus 2012 Edwin Rensen

RIJSWIJK - Slagerij Aarnoutse uit Gennep, Keurslager Rien Baas uit Leerdam (foto) en Keurslagerij John Blakenburg uit Kerkdriel dingen mee naar de Sparre Ribs Trophy 2008.

RIJSWIJK - Slagerij Aarnoutse uit Gennep, Keurslager Rien Baas uit Leerdam (foto) en Keurslagerij John Blakenburg uit Kerkdriel dingen mee naar de Sparre Ribs Trophy 2008.


Tijdens de spannende finalekeuring van donderdag 29 mei zijn de genomineerden bekend geworden. De Spare Ribs Trophy 2008 wordt op 12 juni uitgereikt door Leontien van Moorsel, veelvoudig Nederlands, Europees, Wereld- en Olympisch kampioen wielrennen.

Progressie

Volgens juryvoorzitter Piet van den Berg (Nice to Meat) vertoonden de ingezonden spareribs kleine verschillen. Over het algemeen goed verzorgd, prima van smaak en aantrekkelijk in uitvoering. Evenals vorig jaar werden bij de tien finalisten vooraf onaangekondigde proefaankopen gedaan. De vakjury stelde vast dat een aantal aankopen grote verschillen vertoonden – soms tot 100 procent – met de ingezonden spareribs. Jurylid Rien Bezooijen vond sommige aankopen niet herkenbaar in relatie tot de inzendingen. De jury, verder aangevuld met Bert de Jonge van SVO, constateerde dat er progressie was in de resultaten ten opzichte van de tweede ronde. 'Het juryrapport van de vorige ronde is goed ter harte genomen waardoor er een stijgende lijn waar te nemen is in de verrichtingen van de tien finalisten', aldus Piet van den Berg.

 

Op donderdag 12 juni vindt aan boord van Raderstoomboot De Majesteit tijdens een vaartocht op de Nieuwe Maas de feestelijke bekendmaking plaats van de winnaar van de Spare Ribs Trophy 2008. De genodigden krijgen hierbij de spareribs te proeven van de drie genomineerden voor de eindoverwinning.

 

Altijd op de hoogte blijven?