Slager Jan Geilings maakt de Lekkerste Brabantse Aspergeham

10 april 2018

Het aspergeseizoen ging 5 april officieel van start. Voor de beste ham bij de asperges moet je naar West-Brabant. Keurslager J.A. Geilings won namelijk eerder dit jaar de zesde editie van 'De Lekkerste Brabantse Aspergeham'. De andere finalisten waren Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel en Thomas Koppens Vleeswaren uit Someren.

Slager Jan Geilings was erg blij met de winst. “Tot nu toe heeft er nog nooit een slager uit West-Brabant in de finale gestaan, en al vijf keer is de wedstrijd dan ook door een Oost-Brabantse slager gewonnen. Dus vond ik het extra leuk om dit jaar met de eerste prijs naar huis te mogen.” De slagerij heeft vestigingen in Tholen, Hoogerheide en Bergen op Zoom. Als winnaar kreeg Geilings een trofee en oorkonde. De slager mag deze een jaar lang in de vestiging in Bergen op Zoom hangen.

Een deskundige vakjury keurde alle inzendingen van Brabantse vakslagers. De winnende ham werd geprezen om zijn goede smaak en het mooie vetrandje. "Een uitmuntende begeleider van asperges", aldus het juryrapport.

Naast de Lekkerste Brabantse Aspergeham werd er ook gestreden om de Brabantse Aspergewijn 2018 en het Aspergerestaurant 2018. Een jury koos Weingut August Ziegler van Tire Bouckon tot De Brabantse Aspergewijn 2018. Het Aspergerestaurant 2018 is Gasterij Krabbedam uit Someren.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?