Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

10 oktober 2019
Foto: Henk Riswick

Slager Dennis van de Ven van Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven verkoopt bijna alleen maar vlees en vleeswaren. “Ik verkoop 80 procent vlees en 20 procent vleeswaren, daarvoor ben ik slager”, zegt hij.

Slager Dennis van de Ven begon op zijn zestiende met werken. Via een boer, een tuinderij en de bouw kwam hij bij slagerij Gebr. Van der Steen in Schijndel terecht. En dat beviel. Hij ging naar de slagersvakschool en nam veertien jaar geleden de slagerij over van zijn baas. De slagerij is nu aangesloten bij Uw Slager.

Het rundvlees haalt Dennis een kilometer verderop bij boer Heesackers, Belgisch Witblauw vee. Wekelijks wordt er een hele koe afgeleverd. Daarnaast worden er wekelijks twaalf hele varkens afgeleverd door Van Willems Vlees.

De verwerking van het vlees gebeurt in de slagerij zelf. Door een grote doorkijk kunnen klanten zien hoe de slager en zijn medewerkers het vlees verwerken. "Zo is het ambacht goed zichtbaar" zegt Dennis. 85 procent van de producten in de winkel maakt de slager zelf. “Je moet je als slager specialiseren en niet te veel willen”, vindt de slager. “Ik heb catering gedaan, maar ben daar snel mee gestopt. Je moet doen waar je goed in bent.” 

Dennis merkt wel dat het koopgedrag van consumenten verandert. “Jonge gezinnen eten minder vaak vlees, maar willen dan wel een goed stukje vlees. En de wat oudere klanten willen vooral luxe vlees.” Het valt hem wel op dat vroeger een klant elke dag in de winkel kwam en nu vaak nog maar twee keer per week. Maar ze besteden dan wel meer. “Gelukkig heb ik ook nog oude klanten van Van der Steen, die nog steeds in de winkel komen. Er is hier in het dorp een grote gunfactor.”

Meer weten over Dennis van de Ven en zijn slagerij? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 5-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Altijd op de hoogte blijven?