Recessie: Vleesimport Rusland zakt in

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

MOSKOU – De varkens- en rundvleesconsumptie in Rusland zal dit jaar dalen met twintig procent. Importen van deze vleessoorten dalen daardoor flink.

MOSKOU – De varkens- en rundvleesconsumptie in Rusland zal dit jaar dalen met twintig procent. Importen van deze vleessoorten dalen daardoor flink.


Dat verwacht de Russische nationale vleesorganisatie. Woordvoerder Sergei Yushin zegt in een interview met het persbureau Reuters te verwachten dat veel mensen over zullen stappen op goedkoper kippenvlees.

Import

De import van rundvlees daalde in de eerste twee maanden met veertig procent naar 39.000 ton. De invoer van varkensvlees daalde met 31 procent naar 53.000 ton en de import van kippenvlees met achttien procent naar 92.000 ton.

Slachtafval

Wel signaleert hij dat vleesproducenten meer slachtafval in hun producten stoppen, om het vlees goedkoper te maken. De invoer van slachtbijproducten steeg in de eerste twee maanden van dit jaar met gemiddeld 22 procent.


Productie

Rusland produceerde vorig jaar zo’n zes miljoen ton vlees. De bevolking consumeerde negen miljoen ton vlees. Hierdoor moest 2,2 miljoen ton kippenvlees, 770.000 ton varkensvlees en 800.000 ton rundvlees worden ingevoerd.

Lees het complete interview hier

Lees ook:

Vleesexport dreigt miljoenen mis te lopen (18 februari 2009)

Recessie: klant aast op kiloknaller (11 maart 2009)

Recessie: China eet minder vlees (6 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Rusland

Alle berichten over de economische crisis

Altijd op de hoogte blijven?