PVV wilde expres géén vleesman als voorzitter

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees heeft bewust gekozen voor een voorzitter die níet uit de vee- of vleessector komt. Dat zegt secretaris Jos Jongerius (foto) tegen Meatandmeal.nl.

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees heeft bewust gekozen voor een voorzitter die níet uit de vee- of vleessector komt. Dat zegt secretaris Jos Jongerius (foto) tegen Meatandmeal.nl.

Jongerius reageert hiermee op de voordracht van havenman Steven Lak als nieuwe voorzitter van het PVV. Hij volgt de vorig jaar afgetreden Jos Ramekers op.

'We zijn nu juist op zoek gegaan naar iemand die van búiten de agrosector afkomstig was', zegt Jongerius. 'Voor ons is het veel belangrijker dat hij bestuurlijke ervaring heeft.'

Haven

Lak, die voor vier dagen per week bij het PVV aan de slag gaat, is afkomstig uit de havenwereld van Rotterdam. Hij was ondermeer directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf, directeur van overslagbedrijf ECT en was in diverse functies werkzaam bij Smit Internationale. Daarnaast bekleedde hij tientallen commissariaten en bestuurlijke functies. Laatstelijk was hij werkzaam als CEO van de Mercurius Groep. Daar is hij medio vorig jaar weggegaan.

Frisse blik

Volgens Jongerius is het voor het Productschap belangrijk dat de nieuwe voorzitter met een frisse blik kan kijken naar de zaken die spelen in de vee- en vleessector.

'Met de bouwstenen die er liggen kan hij vorm en inhoud geven aan de toekomst. Het is belangrijk dat er bestuurlijke rust terugkomt. De kennis over de sector kunnen we hem tijdens zijn inwerkprogramma wel bijspijkeren', aldus Jongerius.

2012

In totaal hebben tussen de twintig en dertig mensen gesolliciteerd op de functie als PVV-voorzitter. Het is volgens Jongerius de bedoeling dat Lak sowieso tot 2012 aan blijft. 'De lopende periode dient hij uit en er is afgesproken dat het bestuur hem in 2010 opnieuw voordraagt voor een periode van twee jaar.'

Lees ook:

Havenman Steven Lak nieuwe voorzitter PVV (13 mei 2009)

Ten Have erkent fouten bij regeling Ramekers (9 april 2009)

Gezocht: voorzitter met rechte rug (4 november 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over het voorzitterschap bij het PVV

Altijd op de hoogte blijven?