Opening fabriek voor plantaardige eiwitten

hand-met-kroos-verkleind

Rubisco Foods opende op 5 maart een nieuwe fabriek waar plantaardige eiwitten geproduceerd worden uit waterlinzen (voedselveilig geproduceerd eendenkroos) en plantaardige reststromen.

In deze nieuwe fabriek produceert Rubisco Foods functionele plantaardige eiwitconcentraten en andere plantaardige ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Als grondstoffen voor deze fabriek, met een verwerkingscapaciteit van 1200 kilogram per uur, worden producten van lokale telers en plantaardige reststromen van lokale bedrijven gebruikt.

Waterlinzen

Deze nieuwe range van ingrediënten is plantaardig, natuurlijk, clean label, duurzaam en biologisch (Skal) gecertificeerd en dus te gebruiken voor de levensmiddelenindustrie die producten ontwikkelt voor deze groeiende markt. Denk bijvoorbeeld aan eiwitconcentraat van waterlinzen. Dat heeft een eiwitpercentage tot 75 procent en een aminozuursamenstelling vergelijkbaar met wei, een ingrediënt voor vleesvervangers en eiwitshakes.

Een ander ingrediënt is eiwitconcentraat van de reststromen van uien. De van nature aanwezige umami-smaakstoffen in ui werken als een natuurlijke smaakversterker. Dit maakt het een geschikt ingrediënt voor zoutreductie.

De vezels uit deze fabriek zijn koolhydraatarm en glutenvrij.

Lees ook
‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

Vegetariërs vertonen minder indicaties van een aanwezige ziekte dan vleeseters, schrijft MedicalXpress over onderzoek van de universiteit van Glasgow.

Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Van alle Europeanen eten Nederlanders de meeste vleesvervangers. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen, gepubliceerd door het Smart Protein project, in samenwerking met ProVeg International. Ook besteden we het meeste geld aan plantaardige vervangers.

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.