Ookworst: worst van varkensvlees en quinoa

20 april 2017

Er komt een nieuwe worst op de markt, Ookworst. Deze worst bestaat uit 70 procent Gerwens varkensvlees en 30 procent Nederlandse quinoa. De worst is verkrijgbaar bij de Sligro.

Ookworst

Ookworst is ontwikkeld door drie bedrijven: De Schijndelse cateraar Vitam, de Gerwense Heyde Hoeve en Dutch Quinoa Group. De worst bevat minder vlees en meer vezels, en wordt lokaal gemaakt. Hiermee spelen ze in op heersende trends als minder vlees eten, eerlijke en lokale producten.

Ingrediënten

Het vlees is afkomstig van de Heyde Hoeve. Hier houden ze naar eigen zeggen van hun varkens en werken ze aan de best mogelijke zorg voor dier en omgeving. Door het gebruik van dit kwaliteitsvlees behoudt de worst de smaak, terwijl er minder vlees in zit. De quinoa is ook afkomstig van Nederlandse bodem.

De Heyde Hoeve

Tiny Scheepers van de Heyde Hoeve wil een einde maken aan het negatieve imago van varkensvlees. Aan het Eindhovens Dagblad vertelt hij: "Je kunt de krant tegenwoordig niet meer openslaan of er staat iets negatiefs in over veeteelt en de gevolgen voor mens en milieu. Wij willen met ons bedrijf en de Ookworst werken aan meer waardering voor varkensvlees."

Dutch Quinoa Group

Ook Rens Kuijten van de Dutch Quinoa Group ziet de vraag naar verantwoord en eerlijk voedsel stijgen. "We merken dat veel mensen nog wel vlees willen eten, maar wel minder en meer verantwoord. Deze worst voorziet in die behoefte" zegt de ondernemer tegen het Eindhovens Dagblad.

Afbeelding: Screenshot Vimeo 

Altijd op de hoogte blijven?