Ook veterinairen tegen chloorkip

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

BRUSSEL - De veterinaire experts van bijna alle EU-landen voelen er niets voor om het verbod op de import van de Amerikaanse 'chloorkip' op te heffen.

BRUSSEL - De veterinaire experts van bijna alle EU-landen voelen er niets voor om het verbod op de import van de Amerikaanse 'chloorkip' op te heffen.

De Europese Commissie had voorgesteld om gevogelte dat in de VS in de strijd tegen salmonella gewassen is met chloor, toe te staan in Europa.

Alleen Groot-Brittannië onthield zich dinsdag van stemming tijdens de bijeenkomst van de veterinaire deskundigen. Nederland stemde voor het instandhouden van het invoerverbod. Minister Gerda Verburg (Landbouw) wacht met een definitief oordeel tot onafhankelijk Europees onderzoek klaar is.

Ook allerlei organisaties van de Europese Consumentenbond tot de Nederlandse pluimveehouders vinden dat de chloorkip geweerd moet worden, zoals al sinds 1997 gebeurt.

De Europese Commissie gaat de mening van de experts nu bestuderen. De Groenen in het Europees Parlement willen dat de Commissie haar voorstel intrekt.

Lees ook:

'Chloorkip verstoort imago en markt' (30 mei 2008)

Brussel wil chloorkip toestaan (29 mei 2008)

Consumenten willen chloorkip niet (28 mei 2008)

Verzet tegen toelating 'chloorkip' (20 mei 2008)

De chloorkip komt eraan (15 mei 2008)

Kippenvleessector tegen chloorkip (7 april 2008) 


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over de chloorkip


Altijd op de hoogte blijven?