Nieuwe subsidieronde Milieu & Technologie

30 september 2010

MKB-bedrijven uit de maakindustrie kunnen in 2009 weer rekenen op de steun van de overheid voor het ontwikkelen, uitproberen of beter in de markt zetten van innovatieve processen, producten en diensten die milieuwinst opleveren.

Het programma Milieu & Technologie (M&T) van SenterNovem subsidieert al sinds 1988 milieugerichte innovaties. Vandaag gaat de jongste subsidieronde van start, met een totaal budget van 4,5 miljoen euro.

M&T: subsidie voor technisch gericht onderzoek en marktintroductie
Het programma M&T ondersteunt een flink deel van het technologische innovatietraject, van industriële haalbaarheid tot demonstratie. Bovendien is er subsidie voor de voorbereidingen voor een geslaagde marktintroductie. Volledige subsidieaanvragen zijn welkom tot en met 9 september 2009 en worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Criteria daarbij zijn onder andere kwantificeerbare milieuwinst, innovativiteit (het moet nieuw zijn voor Nederland), betrokkenheid van de bedrijfskolom, en de aanvrager moet een MKB-er zijn. Afhankelijk van het soort project wordt 25 tot 75% van de projectkosten gesubsidieerd, met maxima van €100.000 tot €350.000.

Meer informatie of subsidie aanvragen?
Kijk op www.senternovem.nl/milieutechnologie waar u ook de folder kunt vinden.

Altijd op de hoogte blijven?