Hoe belangrijk is voedsel voor ons brein? En wat kunnen we doen met onze voeding om dat brein en ons lichaam zo gezond mogelijk te houden? In de nieuwe serie Voeding en ons brein van omroep MAX gaat Janny van der Heijden op zoek naar die antwoorden. Samen met onderzoekers test Janny hun inzichten in de praktijk.
De eerste aflevering, die vrijdag 10 februari werd uitgezonden, ging over de vraag: waarom kunnen we de verleiding voor vet en suikerrijk voedsel vaak niet weerstaan? In het Donders Instituut in Nijmegen gaat Janny in een MRI-scanner, waar ze erachter komt waar haar brein het meest op reageert; zoet of hartig, met een verrassende uitkomst. Tips om de verleiding wél te kunnen weerstaan geeft Janny ook.
De serie bestaat in totaal uit zes afleveringen. In de komende afleveringen staan geur, smaak, verzadiging, suiker en omgeving centraal. Voeding en ons brein is elke vrijdag om 16.15 uur te zien bij MAX op NPO 1.
Bron: MAX