New-Meat, 100% plantaardig met de smaak en textuur van vlees

Horecava 2023 Redifine Meat

“We denken dat we uiteindelijk de koe kunnen verslaan”, zegt Edwin Bark, senior vicepresident bij Redefine Meat. Het bedrijf maakt 100% plantaardige producten met de smaak en textuur van vlees. Ze zijn de overall winnaar van de Horecava Innovation Award die op 9 januari uitgereikt zijn op Horecava.  

Redefine Meat is in 2018 opgericht en heeft inmiddels vijftien producten in het assortiment in de categorieën pulled, gehakt en hele stukken vlees, de zogenaamde whole-cuts. Deze producten worden geserveerd in honderden restaurants in Nederland en in het buitenland. In Israël – waar het bedrijf vandaan komt – ligt het ‘nieuwe vlees’ ook al bij slagers in de winkel.

Innovation awards
Edwin Bark vertelt dat Redefine Meat de winst van de Horecava Innovation Award mede te danken heeft aan het feit dat de jury gelooft dat er voor het bedrijf nog veel kansen liggen. “Redefine Meat is opgericht omdat we geloven dat de liefde voor vlees bij consumenten zal blijven bestaan, maar het systeem waarin we dat nu produceren onhoudbaar is in de toekomst. We richten ons dan ook niet specifiek op vegetariërs en veganisten, maar juist op vleeseters”, vertelt Bark op de Horecava.  

Horecava 2023 Redefine Meat

Technologische ontwikkeling
Redefine Meat is een foodtechnologie bedrijf. Bij Research & Development-afdeling van het bedrijf werken inmiddels zo’n  tachtig mensen hard aan de doorontwikkeling van de producten en de technologie waarmee het gemaakt wordt. “Als we na ongeveer vier jaar ontwikkelwerk al zo ver zijn gekomen, kunnen we over nog eens vijf jaar misschien wel vlees namaken dat consistenter en beter is dan dat van de koe”, zegt Bark. Redefine Meat wil uiteindelijk alle delen van het lam, de koe en het varken na kunnen maken. 

De whole-cuts waarmee Redefine Meat zich op dit moment wil onderscheiden van andere producenten bestaan uit drie delen; geprint ‘spierweefsel’, plantaardig vet en ‘bloed’ van onder meer bietensap. De producten van Redefine Meat zijn vrij van genetisch gemodificeerde soja en in de toekomst wil het bedrijf liefst zo veel mogelijk regionale soja in de producten gebruiken. Want dat Redefine Meat nog niet is uitontwikkeld, is nog zacht uitgedrukt. “Ik verwacht dat de ontwikkelingen op het gebied van new meat en de bijbehorende technologie snel blijven gaan en dat we over vijf jaar misschien op onze huidige printer terugkijken zoals we nu naar de Apple Macintosh uit de jaren tachtig kijken”, besluit Bark.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Beyond Meat en Disneyland Paris gaan samenwerken. Het plantaardige vlees van Beyond Meat komt het menu te staan in het hele resort inclusief beide themaparken, Disney Village en Disney Hotels.

IFFA 2022: Euforische stemming en innovatieve hoogstandjes

IFFA 2022: Euforische stemming en innovatieve hoogstandjes

Ongeveer 50.000 bezoekers uit 129 landen reisden tussen 14 en 19 mei naar Frankfurt voor IFFA 2022, de grootste internationale vakbeurs voor vleesverwerking en alternatieve proteïnen. De organisatie en de exposanten blikken terug op een succesvolle editie. “Het was ongekend.”