Nathan Burggraaf winnaar Gouden Slagersring 2017

4 april 2017

Nathan Burggraaf is met zijn Sukadebraad de winnaar van de Gouden Slagersring 2017. Dit is op 4 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in SVO te Houten. De eerste prijs voor de Jong Talenten ging naar de Queso de Cerdo van Dirk Smolders.

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn.

Inzendingen van hoog niveau

succadebraad-200x300 Sukadebraad van Nathan Burggraaf

Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, maakte tijdens de feestelijke uitreiking bekend dat Nathan Burggraaf (Burggraaf, keurslager in Culemborg) de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven. Het winnende product, de Sukadebraad heeft volgens wedstrijdleider Paul van Trigt maar liefst drie toepassingsmogelijkheden: als vleeswaren, als snack en als maaltijdcomponent. ‘Het product is zeer innovatief. Het heeft de karakteristieke, volle smaak van stoofvlees en is zeer mals. De combinatie van kruiden, vlees en jus is erg mooi’, aldus Van Trigt.

De tweede plaats was voor de kipfilet van Theo Beerens (slagerij Beerens in Eindhoven). Jilles Kramer (Slagerij Jilles Kramer in Broek op Langedijk) veroverde een derde plaats met de Butcherscake. Franz Gerritschen (Slagerij Worstmakerij Gerritschen in Zevenaar) eindigde als vierde met de Wurstenstrudel. De Ossobuco-rollade van Hans de Goeij (Gildeslager De Goeij in Vianen) werd vijfde.

Jong Talent

queso-de-serdo-200x300 Queso de Serdo van Dirk Smolders

Van Trigt is ook erg tevreden over de kwaliteit van de inzendingen in de Jong Talenten categorie. Over alle producten is goed nagedacht en ze zaten technisch goed in elkaar. Dirk Smolders (Slagerij Smolders in Middelbeers, SVO Best) won de competitie met zijn Queso de Cerdo. De Tropical Rollade van Michael Da Costa Goncalo (Speciaalslager René van Schaik in Nieuwerkerk aan de IJssel, SVO Rijswijk) kreeg een mooie tweede plaats. Mick Vreeburg (Slagerij Vreeburg in Voorburg, SVO Rijswijk) werd derde met zijn Carpacciobonbon.

Recepten

Lees in het aprilnummer van Vleesmagazine de recepten van alle genomineerde deelnemers. Nog geen abonnee van Vleesmagazine? Vraag dan snel een kennismakingsabonnement aan via de website.

Jury

De jury bestond dit keer uit Ron de Kwant (winnaar 2016), Richard den Otter (vakdocent SVO), Maarten Wolters (Young Butchers), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Jacques Rijk (KNS) en de Belgische topslager Luc de Laet. Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap, leidde de wedstrijd in goede banen als juryvoorzitter.

Tijdens de keuring heeft de jury 63 producten bekeken, geroken en geproefd. Na een lang beraad is de jury unaniem tot winnaar Nathan Burggraaf gekomen. Bekijk hier de video van de keuringsdag.

Altijd op de hoogte blijven?