Meldpunt bureaucratie voor ondernemers

overzichtsfoto winkel

Ondernemers die mensen met een arbeidsbeperking willen aannemen maar tegen een woud van regels aanlopen, kunnen daarover vanaf 6 september hun beklag doen bij een speciaal meldpunt van werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO. Die hopen op hun beurt, met de klachten in hun binnenzak, overheden te bewegen de dienstverlening te verbeteren.

Het meldpunt is in het leven geroepen in het kielzog van de zogeheten Banenafspraak. Overheid, werkgeversorganisaties en werknemersvertegenwoordigers kwamen daarin overeen dat in de periode tot 2026 circa 125.000 banen worden gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking.

Verschillen in regelgeving per regio

Tot nu toe ligt de Banenafspraak op schema, maar in de praktijk blijkt bureaucratie volgens de werkgeversorganisaties vaak in de weg te staan van een snelle opmars van het aantal banen.

Daarbij vallen vooral de verschillen in regelgeving per regio op. Volgens de organisaties zijn voorbeelden uit de praktijk nodig om duidelijk te maken voor welke zaken verbetering nodig is.

Lees ook
Dagje slagerijen bekijken

Dagje slagerijen bekijken

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

De extra medewerker

De extra medewerker

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

Nice to Meat is de favoriete slager van Ramon Beuk

Nice to Meat is de favoriete slager van Ramon Beuk

Voor topkok Ramon Beuk is vlees geen dagelijkse kost, maar als hij het eet wil hij kwaliteit. Daarom is hij al jaren vaste klant bij slager en groothandel Nice to Meat. Directeur Mikel Pouw constateert dat steeds meer mensen kiezen voor kwaliteit én voor luxe vleessoorten. “Vroeger aten mensen in de zomermaanden spareribs en burgers, nu eten ze wagyu.”