'Meer halalvlees via Rotterdam

13 augustus 2012 Tom van der Meer

ROTTERDAM - De Maleisische minister van Economische Zaken heeft ondernemers in zijn land opgeroepen om meer halalvlees via 'halalhaven' Rotterdam naar Europa te exporteren.

ROTTERDAM - De Maleisische minister van Economische Zaken heeft ondernemers in zijn land opgeroepen om meer halalvlees via ‘halalhaven’ Rotterdam naar Europa te exporteren. 


Minister Tan Sri Muhyiddin deed zijn oproep tijdens een handelsmissie van Nederland aan Maleisië, meldt het Algemeen Dagblad.


De oproep betekent een steuntje in de rug voor het Havenbedrijf van Rotterdam dat al langer probeert halabedrijven naar Rotterdam te lokken.


Laat het afweten

Rotterdam heeft de faciliteiten, maar tot nu toe laten ondernemers in Maleisië het afweten, zegt een woordvoerder van het Havenbedrijf.


Rotterdam ontving vorig jaar als eerste Europese haven een halal-certificaat. Dat maakt het mogelijk dat producten die voldoen aan alle islamitische eisen er mogen worden gedistribueerd.


Eurofrigo heeft bijvoorbeeld een halal-vriescel, waar pallets halalvlees (vooral voor de verwerkende industrie, strikt gescheiden staan van niet-halalproducten.


Europa telt zo’n 30 miljoen moslims.


Lees ook:

VVD Zeeburg snapt halalcommotie niet (22 mei 2008)

Vleessector wil snel overleg rituele slacht (17 maart 2008)

Halaldetector voor vlees (27 november 2007)

Moslims naar rechter om broodje ham (29 oktober 2007)

Broodje halal wekt woede PVV (22 oktober 2007)

Mogelijk varkensenzym in halalkip (9 oktober 2007)

Eerste halal-loods in Rotterdam (16 februari 2006)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over halal

Altijd op de hoogte blijven?