Meat Expo voor totale vleessector

attachment-001_food-image-1203746

In het Belgische Kortrijk vindt van zondag 24 tot en met woensdag 27 maart 2013 de 14de editie plaats van Meat Expo (vroeger Meat & Fresh Expo).

Meat Expo richt zich op de volledige slagerij- en vleessector en stelt vakmanschap en authenticiteit centraal. Meer dan honderd exposanten, actief als fabrikant, verdeler of grossier presenteren zich. Ze zijn afkomstig uit de food- (o.a. bereide gerechten, traiteurproducten, salades, brood, vlees, vleeswaren, wild en gevogelte) en de non-foodsector (o.a. ateliermateriaal en -inrichting, diensten, beroepskledij, machines, bbq's, sofware, verpakking, weegschalen, kassa's). Tijdens Meat Expo kan er geproefd worden, zijn er demo's van nieuwe materialen en machines en worden de nieuwste trends in inrichting getoond. Meer info: www.meatexpo.be

Een verslag van Meat Expo in Vleesmagazine van april 2013.

Lees ook
‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.