Live verpakkingstesten op de Empack

6 februari 2018 Karin Geesink-Stegeman

De verpakkingsbeurs Empack en Sebert Trillingstechniek werken samen voor de aanstaande editie van Empack op 10, 11 en 12 april 2018 in Jaarbeurs Utrecht. Sebert Trillingstechniek gaat namelijk live verpakkingstesten demonstreren op de Creative Corner van Empack 2018.

De Empack heeft een primeur met de live verpakkingstesten van Sebert Trillingstechniek. ‘Ze demonstreren onder meer de 6 DOF shaker techniek, een unieke techniek die nog vrij onbekend is in testland. Daarmee hebben we een primeur voor de bezoeker te pakken’, zegt Michelle van Helvoirt namens Empack.

Droptester

Sebert Trillingstechniek neemt een Repeated Rotational droptester mee waar tijdens elke beursdag kleine pakketjes in vallen. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in export krijgen de unieke mogelijkheid om van dichtbij mee te maken wat zo’n verpakking allemaal moet doorstaan tijdens zijn reis naar het buitenland.

Unieke techniek

Michelle van Helvoirt, namens Empack: ‘Tot op heden voert men een vrachtwagen simulatie test uit met een 1-richting shaker. De verwachting is dat er binnen nu en 5 jaar getest gaat worden met de 6 DOF shaker techniek. Dit is een unieke techniek, die nog vrij onbekend is in testland. Bezoekers kunnen dit ervaren op Empack.’ verpakking-300x200

Verschillende G-waarden

Het Stedelijk Museum Amsterdam stelt haar transportkisten voor schilderijen beschikbaar. Met een G-meting worden de versnellingswaarden van de vallende transportkisten gepresenteerd. Men denkt dat een versnelling tot 100G veel is, maar dit valt in de praktijk vaak mee. Om die reden kan de bezoeker zelf ervaren wat de verschillen tussen bepaalde G-waarden zijn door bijvoorbeeld met een rubber hamer en daarna met een stalen hamer te slaan. Hierdoor wordt inzichtelijk wat die verschillen zijn.

Empack

Empack wordt georganiseerd in Jaarbeurs Utrecht. De verpakkingsvakbeurs is op 10, 11 en 12 april 2018 te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Verpakkingsexperts kunnen zich vanaf nu registreren voor een bezoek aan Empack via www.empack.nl. De beurs vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display.

Altijd op de hoogte blijven?