Leon Cuypers COO nieuwe Benelux organisatie bij Vion

5 oktober 2023 Redactie Vleesmagazine
Leon Cuypers (44) is sinds begin oktober officieel Chief Operating Officer (COO) van de nieuwe landenunit Benelux van Vion. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor alle activiteiten met betrekking tot varkensvlees, rundvlees, plantaardige alternatieven en retail van Vion in Nederland, België en de internationale verkoopkantoren. 

Leon Cuypers verzamelde zijn eerdere werkervaring op het gebied van productie, supply chain, procesoptimalisatie en management bij AkzoNobel, Bolletje en DFE Pharma voordat hij in 2015 bij Vion in dienst trad. Sindsdien heeft hij verschillende senior managementfuncties bekleed, waaronder Supply Chain Director, Director van de Noord-Duitse Pork-vestigingen en Director Business Development. In september vorig jaar benoemde Vion hem tot Chief Operating Officer van de business unit Pork.   

Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "Ik ben zeer verheugd om Leon Cuypers in het Executive Committee van Vion te hebben - na onze strategische herstructurering van de groep - met nieuwe verantwoordelijkheden in de toekomst. Zijn carrière in ons bedrijf met een breed scala aan senior managementfuncties maakt hem tot een ervaren marktexpert en een uitstekende leider van onze nieuw opgerichte Benelux landenunit.”

Leon Cuypers: "Ondanks alle uitdagingen waar we als industrie voor staan, ben ik ervan overtuigd dat we samen een duurzame toekomst tegemoet gaan. Die is alleen mogelijk door sterke samenwerkingen, startend bij de klant, eindigend bij de boer. Vion speelt een cruciale rol om voor alle betrokkenen in de keten waarde te creëren. Dankzij onze sterke positie in de Benelux kunnen wij de klanten leveringszekerheid bieden op zowel productie als logistiek gebied."

Change that Matters 

In oktober 2022 is Vion gestart met een intern transformatieprogramma om de organisatiestructuur en prestaties aan te passen aan marktontwikkelingen. "Change that Matters" beoogt een prestatieverbetering van €150 miljoen per jaar te bereiken tegen 2025, waarmee volumedaling, margedruk en inflatie worden gecompenseerd en de resultaten worden verbeterd. Het doel is om de implementatie van duurzame, geïntegreerde toeleveringsketens te versnellen en een leidende rol te spelen in de transformatie van de industrie naar meer duurzaamheid. Onderdeel van het programma is de herstructurering van de organisatie in twee landenunits voor Duitsland en de Benelux, de oprichting van een functie "Science & Sustainability" die is verankerd in het Executive Committee, en de introductie van de zelfstandige unit Ingredients. De activiteiten van de Food Service business unit blijven, door Simon Morris als COO, in alle landen geleid worden.

Het Executive Committee van Vion bestaat uit Ronald Lotgerink als CEO, Tjarda Klimp als CFO, Philippe Thomas als COO Duitsland, Leon Cuypers als COO Benelux, Simon Morris als COO Food Service (over de landen heen), Freek van den Eijnden als CSSO (Chief Science & Sustainability Officer) en als verantwoordelijke voor de business unit Ingredients, Binne Visser als CHRO en Mattijn Bak als CTO (Chief Transformation Officer).

Altijd op de hoogte blijven?