UTRECHT – Roelof en Esther Ende uit Den Haag maken de lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.
UTRECHT – Roelof en Esther Ende uit Den Haag maken de lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.
‘Niet verwacht, maar wel gehoopt,’ liet Roelof Ende gelijk na de prijsuitreiking weten. ‘Al vier weken promoten we deze titelstrijd in onze winkel. Nu we gewonnen hebben, laat ik morgenochtend een extra wagen met vlees komen, zodat we veel kilo’s kunnen produceren de komende dagen. Ik verwacht een stormloop.’
Visitekaartje
Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf die maandag nog gehakt maakte van het gehakt van Albert Heijn, overhandigde de prijs; een speciaal voor deze wedstrijd ontworpen glas-in-lood expressie.
‘Gehakt is het visitekaartje van de slagerij. Het is enorm belangrijk dat juist dit basisproduct van een hoge kwaliteit is, zodat de klant weet: ‘hier kun je binnenkomen’, aldus Wilbrink.
Meer over de uitreiking op Slagerswereld.nl.
Meer nieuws van Meatandmeal.nl over de Slavakto 2009:
Balkenende maakt lekkerste bal (2 oktober 2009)
Wagyu-vlees zoekt weg naar retail (30 september 2009)
Bassie en andere gadgets op Slavakto (foto's) (29 september 2009)
De Koning Vlees levert weer aan retail (29 september 2009)
Trouwjurk van vlees op Slavakto (foto's) (28 september 2009)
'Gehakt van AH is goor stinkende troep' (28 september 2009)
'Slagers moeten zelf vleesbureau oprichten' (28 september 2009)
Meer nieuws van Slagerswereld.nl over de Slavakto 2009:
Frankrijk wint International Young Butchers’ Competition
Nieuw beeldje Slagerij van het Jaar
Prijzen voor slagers Bastiaans en Derksen op Slavakto
Johan van Uden wint opnieuw Gouden Slagersring
Eerste scores Slagersvakwedstrijden bekend
Lees ook:
'Gehakt van AH is goor stinkende troep' (28 september 2009)
Rundergehakt Lidl het vetst (9 mei 2009)
Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Nieuw beeldje Slagerij van het Jaar »