Laurus koopt HMG-slagerij terug

13 augustus 2012 redactie

Een slachterij van - toen nog - HMG Foto: Michel ZoeterBOXTEL - Laurus koopt de centrale slagerij in Beilen terug van Hendrix Meat Group (HMG). Het supermarktconcern betaalt HMG daarvoor circa 8 miljoen euro.

De centrale slagerij in Beilen levert aan de winkels van Super de Boer. Laurus moet de slagerij terugkopen omdat het concern het afnamecontract met HMG, sinds eind 2004 onderdeel van Vion, niet verlengt. Over die terugkoopplicht zijn vijf jaar geleden afspraken gemaakt toen Laurus de centrale slagerijen aan HMG verkocht.

HMG heeft in overleg met Laurus besloten de Centrale Slagerij in Someren te sluiten. Dat is het gevolg van de verkoop van de Edah-winkels door Laurus. Die nieuwe eigenaren van de Edah-vestigingen gaan namelijk geen gebruik maken van de Centrale Slagerij in Someren.

In de Centrale Slagerij in Someren werken zo'n 180 mensen. Daarvan worden er circa 120 gedwongen ontslagen. In overleg met de vakbonden wordt een sociaal plan opgesteld.

Vion Food Group en Laurus hebben ook nog een conflict over de afname van vlees door het supermarktconcern. Dit geschil moet worden opgelost door arbitrage. Voor het einde van het jaar moet daarover een bindend oordeel zijn geveld.

Lees ook:
Arbitrage over geschil Vion met Laurus

Altijd op de hoogte blijven?