De Laet & Van Haver bouwen ‘Butcher’s Craft’

27 maart 2018

De Belgische groothandel De Laet & Van Haver breidt uit met Butcher's Craft. In deze nieuwe fabriek in Aartselaer brengt de internationaal bekende vleesfabrikant het hele productieproces bij elkaar. Hier worden voortaan de karkassen uitgebeend, het vlees gezouten of gerookt. Voorheen gebeurde dit in zowel de originele beenhouwerij in Hove als in een gehuurd pand in Wommelgem.

Passie voor vlees en kwaliteit

Vakmanschap, de passie voor vlees en kwaliteit staat centraal bij ‘Butcher’s Craft’. “In de groothandel leggen we de focus op onze ambachtelijk bereide producten en uiteraard op het befaamde ‘dry aged rundsvlees’ "aldus eigenaar Luc De Laet. Daarnaast komt er een showroom en een state of the art-keuken. Deze moeten in de zomer van 2018 gereed zijn. Hiermee wil het bedrijf de beleving voor zijn klanten uniek maken.

“Elke dag trachten we onze stempel te drukken door gekende producten te ‘upgraden’ naar een hoger niveau", zegt De Laet. "Wel blijven we koste wat kost vasthouden aan onze kwaliteitsfilosofie. Zo bezoeken en kiezen we nog steeds alle boerderijen waarmee we samenwerken. We vormen een ideaal partnership met de trotse boer, die alleen de beste kwaliteit wil aanbieden en niet toegeeft aan massaproductie. Op deze manier geven wij gehoor aan de massale kritiek op de almaar toenemende productie en consumptie van vlees. Door het aanbieden van uitzonderlijk kwalitatieve vleeswaren willen wij de consument sensibiliseren om minder maar wel véél beter vlees te consumeren.”

De groothandel Butcher's Craft

De grootste afzetmarkt voor De Laet & Van Haver is de horecasector. Het bedrijf levert aan meer dan 150 restaurants in binnen- en buitenland. Daarom ligt de focus nu op het uitbouwen én optimaliseren van de groothandel, die dit jaar 25 jaar bestaat.

“We zijn met onze groothandel gestart om tegemoet te komen aan de veeleisende slager, restaurateur en traiteur. Onze passie en hart voor het ambacht in combinatie met onze liefde voor de culinaire wereld, maakt dat we met onze groothandel de perfecte basis hebben gecreëerd om de visie niet alleen via onze winkels met particulieren te delen. Maar dus ook met heel het horecasegment”, aldus De Laet.

Butcher's Store

Ook verkoopt het bedrijf de producten zelf. De Laet & Haver bezit twee slagerijen ‘Butcher’s Store Antwerp City Brewery’ en ‘Butcher’s Store Hove’, en het restaurant ‘Butcher’s Dining’ in Hove. Vorig jaar zomer kwam de foodtruck ‘Butcher’s Beast’ erbij. Daarnaast heeft het bedrijf een partnership in het pop-up restaurant Lazy Jack in Antwerpen. En al vier jaar staat De Laet & Haver met het ‘Belgian Steakhouse’ op het dancefestival Tomorrowland in Boom.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?