KNS: 'NSM 2014 kende alleen maar winnaars

14 november 2014 Maurits van Aalst Afbeelding: Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

'De NSM-beurs van 10 november kende alleen maar winnaars.' Dat stelt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie in een terugblik op de editie 2014 van de Noordelijke Slagers Manifestatie in de IJsselhallen in Zwolle.

Op een goed bezochte en geslaagde avond werd Peter Tap van Keurslager Simon Muilwijk uit Ameide uitgeroepen tot Algemeen Kampioen. Ook werden de Provinciaal kampioenen, de jongerenkampioen en de rubriekskampioenen bekendgemaakt. Tevens kregen de makers van alle Goud met Ster-producten een medaille. Tussendoor gaf topkok Robert Kranenborg een interessante presentatie over het unieke slagersambacht en de specialisatie die daarbij nodig is. De KNS was als standhouder en sponsor ook aanwezig op de NSM.

Veel kampioenen

Vanuit de vele inzendingen voor de vakwedstrijden, een nieuw record, werden maandagavond diverse kampioenen bekendgemaakt. Peter Tap van Keurslager Simon Muilwijk uit Ameide werd uitgeroepen tot Algemeen kampioen. Myrna Bultstra van Gildeslager Kempenaar uit Oosterhesselen werd gekroond tot Jongerenkampioen. De prijzen werden door topkok Robert Kranenborg met veel enthousiasme uitgereikt. 'Zo'n dertig verschillende slagers stuurden deze keer producten in die bereid waren met het mineraalzout OneGrain (bevat 33 procent minder zout) en 25 van hen wonnen een prijs', merkt de KNS op.

Ambacht en specialisatie

Robert Kranenborg had even daarvoor een interessante presentatie gegeven over het slagersambacht. De KNS: 'Hij hamerde erop dat slagers trots moeten zijn en de klant moeten vertellen over hun bijzondere producten, waarbij ook specialisatie hoog in het vaandel moet staan. De presentatie werd met applaus ontvangen.'

Goede sfeer

'De avond verliep in een erg prettige en goede sfeer en werd druk bezocht', vervolgt de KNS. 'De bezoekers vonden goed hun weg naar de tientallen exposanten en ook de tentoongestelde producten trokken veel bekijks. Ook werd stilgestaan bij het spectaculaire vetstuk van Frits Tiemans, die hiervoor in het zonnetje werd gezet.' Het NSM-bestuur riep ook secretaris Sip de Vries naar voren, die na maandagavond is gestopt met zijn werkzaamheden na vele jaren van gedreven inzet. Hij werd eveneens in het zonnetje gezet. 'De organisatie kijkt terug op een geslaagd en succesvol evenement', besluit de KNS.

Altijd op de hoogte blijven?