Keurslagers vieren 64e verjaardag van slavink

Keurslager - uitvinder slavink

De Keurslagers vieren op vrijdag 8 april feest. Dan staan zij stil bij de 64e verjaardag van de slavink. Natuurlijk krijgt de slavink een prominente plek in de toonbank.

In 1952, om precies te zijn op 8 april, combineerde Keurslager Boerwinkel uit Hilversum mals gekruid gehakt met rauw spek. Omdat deze vleescreatie lekker smaakt in combinatie met sla, kende Keurslager Spoelder dit product de naam slavink toe. Anno 2016 is de slavink niet meer weg te denken uit de Hollandse keuken.

Basis onder productontwikkeling

'Natuurlijk zijn de Keurslagers er trots op dat dit vleesproduct binnen de vereniging is ontwikkeld', aldus de Vereniging van Keurslagers. Na het ontstaan van de slavink richtten Keurslagers zich heel nadrukkelijk op het ontwikkelen van nieuwe, lekkere en bijzondere vleesspecialiteiten. Zo vinden de klanten elke twee weken weer een nieuwe Special in de toonbank van hun Keurslager.

Keurslager Special

'Het stukje vlees, dat zich een Special mag noemen, is een heerlijke combinatie van vlees met vleeswaren, groente, fruit of kaas. Bovendien, en dat geldt ook voor de slavink, laten Specials zich snel en gemakkelijk bereiden. De Keurslagers bieden een ruime keuze in dit soort lekkere vleesproducten', aldus de Vereniging van Keurslagers.

Lees ook
Barbecueseizoen 2021?!

Barbecueseizoen 2021?!

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Gertjan Kiers en Janine van der Geest buigen zich dit keer over het thema barbecueën.

Kansen voor de toekomst van de slagerij

Kansen voor de toekomst van de slagerij

De vraag naar meer (online) gemak is dé trend van dit moment. Daarin liggen kansen voor de slager. Meer consumentgericht denken is daarbij een must. Het opleiden van een nieuwe generatie ondernemers is de grootste uitdaging met het oog op de toekomst, vinden vertegenwoordigers uit de branche.

Mkb-bedrijven kunnen zich aanmelden voor KVK Innovatie Top 100

Mkb-bedrijven kunnen zich aanmelden voor KVK Innovatie Top 100

De inschrijving voor de zestiende editie van de KVK Innovatie Top 100 is geopend. De Kamer van Koophandel (KVK) roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland op om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 9 juli 2021.