Jury Grote Grillworsttest 2018 bekend

14 november 2017 Suzanne Dekker

De jury van de Grote Grillworsttest is bekend. Drie bijzondere kenners en liefhebbers van worst hebben plaatsgenomen in de jury: slager Koos van Essen, SVO-docent Paul Bohté en acteur en kookgek Hugo Kennis.

De jury van de Grote Grillworsttest 2018 is bekend gemaakt: slager Koos van Essen, SVO-docent Paul Bohté en acteur en kookgek Hugo Kennis. Dat meldt de KNS op haar website.

Winnaar vorig jaar keurt mee

Koos is slager en ondernemer bij Keurslagerij Warmenhoven en winnaar van de Grote Grillworsttest 2017. Over de winst van de Grote Grillworsttest 2017 zegt Koos: 'Het heeft veel positieve energie opgeleverd en meer omzet gegenereerd. Daarnaast heeft De Albert Heijn onlangs onze grillworst in het assortiment opgenomen onder het label Streeckgenoten.'

Vaktechniek getoetst

Paul Bohté is ervaren vakdocent bij SVO en jureert in 2018 voor de tweede keer bij de Grillworsttest. Zijn vaktechnische kennis zorgt ervoor dat de inzendingen grondig op structuur, samenstelling en bereidingswijze worden getoetst.

Hugo Kennis combineert twee passies, koken en acteren. Hugo is chef bij tv-zender 24Kitchen waar hij programma’s maakt zoals Smaakpupillen, Grenzeloos koken en de Makkelijke Maaltijd on Tour. Bij de finalekeuring staat mede-24 Kitchen chef Jasper Gottlieb aan de keuringstafel. Hugo, Jasper en zijn broer Marius Gottlieb vormen samen ‘de Worsten van Babel’, een internetprogramma waarin met een dikke knipoog met eten wordt geëxperimenteerd.

De jury verzamelt zich op donderdag 11 januari voor de keuring van de Grote Grillworsttest.

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest

De eerste keuring van de Grote Grillworsttest 2018 vindt al vlak na de feestdagen plaats: op donderdag 11 januari 2018. Tijdens de keuring worden de grillworsten beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. De finalekeuring vindt vervolgens plaats op dinsdag 23 januari en de prijsuitreiking staat voor donderdag 8 februari op het programma.

Aanmelden kan nog via de website van de KNS.

Altijd op de hoogte blijven?