Jos Ramekers krijgt minder geld mee

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ZOETERMEER – De in september als voorzitter opgestapte Jos Ramekers krijgt van het PVV aanzienlijk minder geld mee. Toch komt de regeling nog neer op ruim bijna 260.000 euro.

ZOETERMEER – De in september als voorzitter opgestapte Jos Ramekers krijgt van het PVV aanzienlijk minder geld mee. Toch komt de regeling nog neer op ruim bijna 260.000 euro.


De wachtgeldregeling is overigens behoorlijk versoberd. In de eerste regeling die deze zomer met het Dagelijks Bestuur overeengekomen zou zijn, zou Ramekers tot 2012 bijna een half miljoen euro meekrijgen.

NVV tegen

Ramekers krijgt dit jaar 80 procent van zijn laatst genoten salaris (145.000 euro) en daarna tot zijn pensioen in 2012, 70 procent. Alleen de NVV stemde tegen het voorstel, meldt vakblad Boerderij. De varkenshoudersvakbond vindt dat Ramekers helemaal geen recht heeft op wachtgeld, omdat hij zelf is opgestapt.

SER

In de vorige verordening, die door de Sociaal Economische Raad (SER) overigens van tafel werd geveegd, wilde het PVV Ramekers vier jaar lang 80 procent van zijn laatst verdiende loon geven. Daarnaast zou Ramekers royaal bijverdienen zonder korting en wilde het PVV zijn pensioenpremie doorbetalen.

Rianter

Dáárvoor nog lag een nóg riantere verordening op tafel. Deze hield in: volledige doorbetaling van zijn salaris tot 31 december 2009, daarna tot 15 april 2012, 80 procent van zijn laatst verdiende loon en overname van de luxe dienstauto tegen de op 31 december 2009 geldende boekwaarde. Als de Belastingsdienst dit niet zou accepteren, zou het Gemeenschappelijk Secretariaat die kosten op zich nemen.


Zuid-Afrika

Verder werd deze week bekend dat Ramekers in september 2008 op kosten van het PVV het internationaal vleescongres in Zuid-Afrika samen met zijn vrouw mocht bijwonen. De afspraken zouden drie jaar geheim blijven.

Het is nog onduidelijk wat Jos Ramekers gaat doen. Eerder kondigde hij op Meatandmeal.nl desnoods naar de rechter te stappen als het PVV zich niet aan de eerder gemaakte afspraken zou houden.

Lees ook:

SP noemt Jos Ramekers 'zakkenvuller' (5 januari 2009)

Jos Ramekers verdient meer dan minister (28 december 2008)

Jos Ramekers stapt zonodig naar rechter (17 december 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Jos Ramekers

Altijd op de hoogte blijven?