Jan Zandbergen brengt plantaardige burger Moving Mountains op de markt

24 januari 2019

Jan Zandbergen wordt de exclusieve leverancier van de plantaardige burger van Moving Mountains Foods in Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk waar de burger al één jaar succesvol op de markt is.

De burger van Moving Mountains is het eerste plantaardige product dan Jan Zandbergen op de markt brengt. Peter-Paul Zandbergen, CEO van Jan Zandbergen zegt hierover: “Wij bieden kwaliteitsvlees uit de beste streken van de wereld aan onze Europese klanten in de foodservice- en retailmarkt. We spelen dagelijks in op trends en ontwikkelingen in de vleessector en zien een enorme verschuiving in de belangstelling en vraag van de klanten. Dit is de eerste keer dat wij plantaardig vlees leveren zoals Moving Mountains en wij zijn er trots op dat we een startende Britse onderneming kunnen ondersteunen die toonaangevend is op het gebied van plantaardige innovatie."

Plantaardige burger

Moving Mountains is meer dan drie jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de plantaardige burger. Elke burger is rijk aan plantaardige eiwitten, is vegan en vrij van antibiotica en hormonen. De belangrijkste ingrediënten van de Moving Mountains Burger zijn oesterzwammen, erwten, tarwe, soja-eiwitten en haver. Rodebietensap zorgt ervoor dat de burger echt 'bloedt', en dankzij de toevoeging van vitamine B12 is de burger een bron van essentiële voedingsstoffen.

De burger werd een jaar geleden met succes gelanceerd op de Britse markt. Na het succes en de snelle groei in het Verenigd Koninkrijk is uitbreiding naar de rest van Europa een logische stap voor het bedrijf. Simeon Van Der Molen, CEO van Moving Mountain: "Nu we onderdeel zijn van het enorme distributienetwerk van Jan Zandbergen kunnen verkooppunten in heel Europa zowel hun vleesproducten als hun plantaardige producten van dezelfde plaats halen, waardoor de markt sneller wordt bereikt."

 

 

Altijd op de hoogte blijven?