Interchicken investeert miljoenen in krathandling

attachment-001_food-image-VLS5048I01

BODEGRAVEN – Kippenvleesverwerker InterChicken gaat miljoenen investeren in een hypermodern krathandling- en sorteersysteem voor verpakte kipproducten.

BODEGRAVEN – Kippenvleesverwerker InterChicken gaat miljoenen investeren in een hypermodern krathandling- en sorteersysteem voor verpakte kipproducten.

Het Almeerse bedrijf ITEC Systems BV gaat het systeem ontwikkelen en leveren.

Het systeem, bestaat uit een oplegtransport voor georderpickte kratstapels, liftsystemen met ontvangst transportbuffer, ontstapelsystemen voor kratten gevolgd door een uitneemstation voor de pakjes.

Systeem

Deze pakjes worden op de weeg- en etiketteerunits gelegd, waarna de geëtiketteerde producten volautomatisch worden getransporteerd naar een uitsorteersysteem met een groot aantal klantposities.

Lege kratten worden geheel automatisch aangevoerd in relatie tot de producthoogte. Het geheel werkt voor diverse CBL-kratten. Vanuit het uitsorteersysteem worden de gevulde kratten naar een kratstapelstation getransporteerd en gestapeld. De volle stapels worden automatisch met behulp van een kratstapel-shuttle naar een lift voor twee kratstapels getransporteerd om vervolgens bij de expeditie gereed te staan voor transport.

Samenwerking

InterChicken en ITEC werken samen met Espera uit Heeze (weeg- en etiketteerunits) en CSB uit Breda (orderverwerkingssoftware) om ervoor te zorgen dat deze installatie in staat zal zijn miljoenen verpakte kipproducten jaarlijks te wegen, etiketteren en per klant uit te sorteren.

Lees ook:

Nu ook pluimveevlees met Omega-vetzuren (19 maart 2008)

Meer over
Lees ook
De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

Mundi Technology versterkt activiteiten Wipotec-Ocs

Mundi Technology versterkt activiteiten Wipotec-Ocs

Het thema ‘Productveiligheid’ staat bij Nederlandse productiebedrijven hoog op de agenda. De vraag naar industriële controlewegers, metaaldetectoren en röntgensystemen is de laatste tijd enorm toegenomen. Vandaar dat Mundi Technology zeer verheugd is met de komst van controle- en inspectiespecialist Remco van Zijl.Van Zijl is vanaf 1 augustus overgekomen...

Bizerba: veel meer dan wegen en snijden

Bizerba: veel meer dan wegen en snijden

Het van oorsprong Duitse Bizerba is in de vleeswereld bekend van de weegschalen, snijmachines en etiketteertechnologie. Maar het concern én de Nederlandse dochter transformeren tot een leverancier van totááloplossingen. ‘De ondernemer helpen we tegenwoordig met de complete bedrijfsvoering’, zegt digital marketing manager Paul te Velthuis. Op de Slavakto...