Inschrijving voor vakwedstrijden Slavakto nog open

25 oktober 2018

Vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van de vakbeurs Slavakto. Slagers kunnen zich nog tot 28 oktober inschrijven voor deze wedstrijden. De Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november.

Vakwedstrijden

Slavakto staat voor Slagers Vak Tentoonstelling. De vakwedstrijden zijn altijd onderdeel geweest van deze vakbeurs. Het doel was om consumenten te laten zien wat slagers allemaal presteren. Deze wedstrijden stimuleerden slagers steeds meer om hun producten te verbeteren en zo kregen daardoor een steeds belangrijkere lading. De wedstrijden veranderden in de loop der jaren wel. Zo zijn de rubrieken en producten niet meer hetzelfde. Ook het aanbod aan maaltijden en kant-en-klaar producten – met niet alleen maar vlees als hoofdingrediënt – is enorm toegenomen in de loop der jaren.

Slavakto Battles

Dit jaar is het verschil met voorgaande edities dat er alleen een overall winnaar wordt aangewezen. Daarnaast gaan slagers met elkaar de strijd aan in zogenaamde ‘Battles’. Battles zoals:

  • The Dutch Burger Battle. Wie wint de ‘Dutch Butcher Burger Award 2018’?
  • The Meatbal Battle. In samenwerking met de KNS wordt op het event de ‘finaleronde’ van de beste bal van Nederland georganiseerd.
  • The Meat Creation Competition. Wie creëert het lekkerste en creatiefste product en presenteert deze aan de jury?
  • The Gourmetlle. Deelnemers presenteren drie gourmetschalen met verschillende thema’s aan de jury. De winnaar ontvangt de ‘Gourmettle Cup’ en een mooie promotiecampagne.
  • The Great Meat Presentation Competition. Deelnemers presenteren – ieder in 1 m² toonbank – drie grootvlees producten.
  • Stamppot It! Hier bepalen de bezoekers de uiteindelijke winnaar.

Ook worden tijdens de Slavakto de winnaars van De Lekkerste Bal gehakt en Het Perfecte Pekelvlees bekend gemaakt.

Leukste Slagerij van Nederland

Een ander nieuw element is de Verkiezing de ‘Leukste slagerij van Nederland’ plaats. Hier staan de teams van de slagerijen centraal. Klanten hebben de afgelopen weken online gestemd op hun favoriete slagerij. Hieruit is per provincie een winnaar naar voren gekomen. De teams van deze provinciewinnaars gaan tijdens de Slavakto in live battles de strijd met elkaar aan. De uiteindelijke winnaar mag zich de Leukste Slagerij van Nederland noemen.

Altijd op de hoogte blijven?