Inschrijving Arnhem Rookworststad 2018/2019 geopend

29 augustus 2018

Slagers en worstmakers kunnen zich weer inschrijven voor Arnhem Rookworststad 2018/2019. Aan de 44e editie van deze vakwedstrijd voor Gelderse Rookworsten is de nieuwe rubriek Beste en lekkerste magere rookworst toegevoegd. Op 13 oktober wordt bekend gemaakt wie de bronzen rookworst mee naar huis neemt. Vorig jaar won Angelo Derksen van Slagerij Derksen uit Wehl deze prijs.

Keuring worsten

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad sluit op 27 september. De worsten moeten die dag worden ingeleverd bij Kookstudio Kook & Barbecue Business in Arnhem. De dag erna, 28 september, keurt een deskundige jury onder leiding van Paul van Trigt de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Rubrieken

  • Er zijn vijf rubrieken:
  • Rookworst fijn. Hiervoor moeten deelnemers minimaal drie fijne rookworsten inzenden.
  • Rookworst grof. Hiervoor moeten deelnemers minimaal drie grove rookworsten inzenden.
  • Rookworst speciaal: bijvoorbeeld rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook een gecombineerd of een divers product zijn.
  • KNS Innovatie/Inspiratie: denk hierbij aan rookworst snacks, rookworst tortilla, rookworst salade, rookworst gerecht of gebraden/gegrilde rookworst
  • Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet. Voor deze rubriek worden de 100-punten rookworsten uit de rubriek ‘fijn’ en ‘grof’ gebruikt.

Lekkerste en magerste rookworst

Voor de nieuwe rubriek Lekkerste en magerste rookworst hoeven slagers geen extra worsten in te leveren, maar alleen aangeven op het inschrijfformulier dat ze mee willen doen. De rookworsten die met meer dan 100 punten uit de keuring van 28 september komen worden doorgestuurd naar een onafhankelijk bureau. Daar wordt de voedingswaarde onderzocht. De worst die het minste vet bevat en daarmee dus het magerst is, wint deze rubriek.

Arnhem Rookworststad 2018/2019

De organisatie van Arnhem Rookworststad 2017/2018 is in handen van Peter Janssen en Jan van Egmond. Meer informatie over de wedstrijd en de inschrijving staat op de website van Arnhem Rookworststad.

Altijd op de hoogte blijven?