Inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2022

Confrerie des Chevaliers_flyer 2022

Flyer Confrérie des Chevaliers

De inschrijving voor de Confrérie des chevaliers 2022 is geopend. Slagers kunnen zich tot 2 februari 2022 inschrijven voor deze internationale slagersvakwedstrijd. De keuringen vinden plaats op 5 en 6 februari en de prijsuitreiking is op 2 april.

Wie wint in 2021 de grote internationale prijs van de Confrérie des chevaliers? Om deze internationale prijs te winnen, dienen slagers met ten minste twee producten in vijf verschillende categorieën A tot en met J deel te nemen, dus met minstens tien producten. Deelnemers kunnen Nederlands kampioen worden als zij met minimaal tien producten meedoen, ongeacht de categorie. Naast internationale prijzen zijn er ook nationale prijzen en rubrieksprijzen. Voor de rubrieksprijzen geldt geen minimumaantal producten.

Categorieën

Er zijn de volgende categorieën:

  • A: Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami et cetera)
  • B: Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst et cetera)
  • C: Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees et cetera)
  • D: Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek et cetera)
  • E: Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit et cetera zijn toegestaan)
  • F: Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  • G: Gekookte worstsoorten en vleespastei
  • H: Barbecueworst
  • I: Grillworst
  • J: Conserven en kant & klaar gerechten (verdeeld meerdere in subcategorieën)

Aanmelden en inschrijven kan door een email te sturen aan aanmelden@confrerie.nl of via de website. De inschrijving sluit op woensdag 2 februari 2022 om 18.00 uur. De mogelijkheid tot inzenden van producten sluit op vrijdag 4 februari 2022 om 16.30 uur.

De prijsuitreiking en feestavond staat gepland voor 2 april 2022 in hotel De Oranjerie in Roermond. De vorm waarin deze plaats vindt is afhankelijk van de situatie rondom de coronapandemie.

Flyer deelname Confrérie des Chevaliers

Lees ook
‘Het hardst gaan de Hollandse maaltijden’

‘Het hardst gaan de Hollandse maaltijden’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren.

Kusincident met gevolgen

Kusincident met gevolgen

Een opvallende zaak speelde bij de rechtbank in Midden-Nederland. Op 26 mei 2021 heeft de werkgever in kwestie een werknemer op staande voet ontslagen vanwege seksuele intimidatie.

Vol vertrouwen de toekomst in

Vol vertrouwen de toekomst in

Er komt een tijd dat de consument incognito, met een bivakmuts op, door de supermarkt sluipt en stiekem vlees in het winkelwagentje doet. Goed weggemoffeld en gecamoufleerd liggen dan twee speklapjes en een pond gehakt verscholen onder prei, koffie en toiletpapier.