Ter Groene Poorte wint goud en zilver Food At Work Awards

30 april 2018

Twee teams van Ter Groene Poorte wonnen goud en zilver bij de wedstrijd Food At Work Awards Vlaanderen met de innovatieve producten 'fibercracker with bacon' en 'Chick'n Chill'. De Food At Work Awards Vlaanderen is voor leerlingen uit het Nederlandstalig secundair onderwijs.

Deze wedstrijd is onderdeel van de Food At Work Student Awards. De deelnemers aan deze wedstrijden moeten een duurzaam en gezond voedingsproduct voor de toekomst te ontwikkelen. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, organiseert deze Food At Work Student Awards.

Fibercracker with bacon

Het goud van de Food At Work Awards Vlaanderen ging naar 'fibercracker with bacon', een hartig en vezelrijk koekje met een zacht aroma van spek. Voor dit aperitiefkoekje maakten de leerlingen uit het Specialisatiejaar Assistent Voeding van restvezels en pulp uit de fruitsapindustrie. Voor toegevoegde gedroogde ham gebruikten ze het restafval van het versnijden van gedroogde hammen. Fibercracker won ook de publieksprijs.

De tweede prijs ging naar leerlingen uit het zesde jaar Slagerijschool. Zij ontwikkelden de 'Chick'n Chill', een allergenenvrije kippenschnitzel. Als basis gebruikten zij mager kippenvlees gebruikt waaraan ze een mix van verschillende groenten als broccoli, spinazie, groene kool, courgette en zeewier toegevoegden.

Overige prijzen

Naast deze prijs werd ook de Food At Work Ecotrophelia Awards voor uit het hoger onderwijs en de Food At Work Awards Wallonie voor leerlingen van het Franstalig middelbaar onderwijs uitgereikt. Voor het eerst werden dit jaar ook de Food At Work Techno Awards uitgereikt aan leerlingen uit het technisch onderwijs en beroepsonderwijs.

De eerste plaats van de Ecotrophelia Awards ging naar Bizza van het team van KU Leuven. Bizza is een gezond pizzadeeg gemaakt van biergist van lokale brouwers. De Food At Work Awards Wallonie werd gewonnen door het team uit het Athénée Royal Agri St. Georges. Zij maakten 'Abricotam', gezonde frisdrank met abrikozen en algen.

De Food At Work Techno Awards werd gewonnen door een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas. Zij ontwikkelden voor Lily’s Cakes een mobiele deegdoseringsmachine die de productie van wafels 30 procent sneller laat lopen.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?