Gouden medaille voor ‘1788’ steak Jan Zandbergen BV

21 oktober 2015 Vleesmagazine

Het 200 dagen graan gevoerd Angus uit Australië van het merk ‘1788’ van Jan Zandbergen heeft afgelopen 15 oktober een gouden medaille gewonnen tijdens de World Steak Challenge 2015 in Londen. Zeventig steaks, uit tien verschillende landen ondergingen deze ultieme test. Aan zeventien producenten is een zilveren medaille toegekend en aan elf producenten een gouden medaille.

Van over de hele wereld deden steak producenten, veehouders en rundveegroothandelaren mee aan deze competitie. Dit jaar stond de sirloin steak centraal, in sommige landen beter bekend als striploin. Van elke snit werd ter plaatse door een slager een steak in de juiste, gelijke dikte gesneden voor de jurering. De steaks werden zowel rauw als bereid beoordeeld. De live jurering vond plaats in het Hyde Park in Londen.

Kwaliteit

Jan Zandbergen is zeer verheugd dat het is beloond met een gouden medaille. Peter-Paul Zandbergen, CEO van Jan Zandbergen: ‘We leveren hoge kwaliteit vlees en streven naar het beste voor onze klanten. Deze prijs is het bewijs dat de keuzes die we maken, zoals de leveranciers waar we mee samenwerken, de juiste zijn. Dat we niet alleen streven naar het beste, maar daadwerkelijk hoogwaardig en smakelijk vlees leveren. Wij zijn trots op deze ‘gold standard’ erkenning.’

William Reed Business Media, het bedrijf achter een aantal internationale evenementen zoals The World's 50 Best Restaurants en The International Wine Challenge, organiseerde dit jaar voor het eerst de World Steak Challenge. De steaks die de hoogste scores in de competitie behaalden, werden bekroond met een zilveren of gouden medaille.

Altijd op de hoogte blijven?