Gezocht: voorzitter met rechte rug

attachment-001_food-image-VLS5901I01

ZOETERMEER – De nieuwe voorzitter van het PVV moet een zwaargewicht zijn, zonder grootse toekomstplannen en een rechte rug hebben.

ZOETERMEER – De nieuwe voorzitter van het PVV moet een zwaargewicht zijn, zonder grootse toekomstplannen en een rechte rug hebben.


Dat staat in het advies van oud-Rabotopman Sjors Kruiper. Kruiper schreef een rapport waarin alle pijnpunten over het functioneren van het productschap Vee en Vlees werden blootgelegd.

Openbaar

Het PVV wilde het rapport in eerste instantie niet openbaar maken, maar na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur door Meatandmeal.nl en enkele andere media werd het toch ter beschikking gesteld.


Profielschets

In de profielschets van de nieuwe voorzitter staat tevens dat hij of zij een bewezen staat van dienst moet hebben, een bindende factor moet zijn en afspraken en omgangsvormen moet willen en kunnen bewaken. De eisen zijn belangrijk omdat de bestuursleden van het PVV de laatste twee jaar regelmatig met elkaar overhoop lagen.


Overige eisen

- natuurlijk gezaghebbend

- moet boven de partijen kunnen staan

- moet beschikken over de juiste sociale competenties

- dienend, indien nodig achter de schermen en indien gewenst in de spotlights

- moet geloof hebben in toekomst PBO (publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie)

- moet leiding kunnen geven aan (bestuurlijke) transitie

-moet zich snel zaken inhoudelijk eigen kunnen maken.


Het PVV wil het liefst dat de nieuwe functionaris tevens voorzitter wordt van het Productschap Pluimvee en Eieren. Het PPE beraadt zich daar nog op.

Meer over dit onderwerp:

Varkensvleessector debet aan ruzies PVV (4 november 2008)

PVV wil periode van ruzies afsluiten (31 oktober 2008)

PVV gooit deur dicht voor Ramekers (30 oktober 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over het PVV

Meer over
Lees ook
MKB-Nederland en MKB Adviseurs lanceren campagne bedrijfsoverdracht

MKB-Nederland en MKB Adviseurs lanceren campagne bedrijfsoverdracht

Om ondernemers bewust te maken van het belang van een goed voorbereide bedrijfsoverdracht en hen daarbij te ondersteunen, lanceren MKB-Nederland en het aan haar gelieerde MKB Adviseurs vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht de campagne 'Tijdig starten met stoppen'.De komende twee jaar zullen naar schatting 27.000 MKB-ondernemers op zoek...

Dag van de Slager bij vierhonderd slagers in heel Nederland

Dag van de Slager bij vierhonderd slagers in heel Nederland

Bijna vierhonderd slagers in heel Nederland nemen donderdag 16 april deel aan de Dag van de Slager 2015. Het thema van de dag, die voor de derde keer plaatsheeft, is 'Kunst van de Slager'. Het atelier van de deelnemers is geopend om jong en oud de kunst van de slager te laten zien, beleven en proeven.De honderden slagers hebben voor de Dag van de Slager...

Rechtszaak Foodwatch tegen NVWA vanwege 'Selten'

Rechtszaak Foodwatch tegen NVWA vanwege 'Selten'

Foodwatch heeft vrijdag 10 april een procedure aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Foodwatch wil van de NVWA een overzicht van alle producten waarin paardenvlees van vleesverwerker Willy Selten is terechtgekomen.Na lang touwtrekken tussen Foodwatch en de NVWA was een deel van de producten, inclusief merknamen, in november...