Gewelddadig protest tegen US rundvlees

13 augustus 2012 Lucien Joppen

SEOUL - Protesten in Seoul tegen de Amerikaanse import van rundvlees zijn uitgelopen in vechtpartijen tussen politie en demonstranten.

SEOUL - Protesten in Seoul tegen de Amerikaanse import van rundvlees zijn uitgelopen in vechtpartijen tussen politie en demonstranten.


Dat melden verschillende buitenlandse media. Afgelopen zondag verzamelden duizenden mensen zich in de Zuid-Koreaanse hoofdstad om de import van Amerikaans rundvlees tegen te houden.


Uit de hand gelopen

Sommige Zuid-Koreanen zijn bang om met het BSE-virus besmet te worden. Er is zelfs een aparte vereniging in het leven geroepen - de People's Association for Measures Against Mad Cow Disease - om de import een halt toe te roepen.


De bovengenoemde organisatie hield afgelopen zondagavond een vreedzame wake. Deze liep echter uit de hand toen sommige demonstranten de politie aanvielen. In totaal elf mensen werden gearresteerd.


Importvoorwaarde

De import van Amerikaans rundvlees zou begin deze maand al worden vrijgegeven door de Zuid-Koreaanse regering.


Het lijkt er op dat Zuid-Korea, mede door de recente demonstraties, de import zal beperken. Zo geldt de import alleen voor vlees afkomstig van runderen die jonger dan 30 maanden zijn.

 

Lees ook:

Vleesakkoord VS-Korea wankelt (4 juni 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over Zuid-Korea

Altijd op de hoogte blijven?