Gemak reden vleesaankoop in supermarkt

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DEN HAAG – De lage prijs van vlees is niet de belangrijkste reden om vlees in een supermarkt te kopen. Gemak en tijdswinst worden het vaakst genoemd als reden om vlees in de super te kopen.

DEN HAAG – De lage prijs van vlees is niet de belangrijkste reden om vlees in een supermarkt te kopen. Gemak en tijdswinst worden het vaakst genoemd als reden om vlees in de super te kopen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel. Bijna de helft (47 procent) van de mensen die hun vlees in de supermarkt koopt, doet dat vanwege de lage prijs, meldt Distrifood. Gemak wordt door 66 procent genoemd en tijdswinst door 48 procent. Bijna driekwart van de consumenten koopt het vlees het vaakst in de supermarkt. Brood wordt door zestig procent van de mensen het meest in supers gekocht. Voor groenten en fruit gaat consument (77 procent) het vaakst naar de supermarkt.

Favoriet
Ruim de helft van de Nederlandse consumenten (54%) heeft in de eigen woonplaats een favoriete bakker, 42% heeft een favoriete slager en bijna kwart (24 %) een favoriete groentewinkel, zo blijkt uit de HBD-Consumentenmonitor. Dit is een maandelijks onderzoek onder duizend consumenten van achttien jaar en ouder.

Bakker
Van de consumenten die zeggen een favoriete bakker te hebben, koopt 56 % zijn brood daar ook het vaakst. Van degenen die zeggen een favoriete slager te hebben, koopt 43 % daar ook het vaakst zijn vlees en van de consumenten met een favoriete groentewinkel gaat 47 % daar ook het vaakst naar toe voor zijn groente en fruit.

Hiermee is de bakker de speciaalzaak met de meeste klanten.


 

Altijd op de hoogte blijven?