Foodbase richt zich op foodondernemers in veranderende markt

foodbase

Foodbase Wageningen is de naam die het NBC voortaan gebruikt voor activiteiten buiten de eigen sector. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) is ook in andere verssectoren waaronder de slagerij actief.

Het NBC is van origine het kennis- en adviescentrum voor de bakkerijbranche. Tegenwoordig richt het NBC zich ook op andere sectoren uit de versbranche, zoals de slagerij-, vis-, en groentebranche. De naam NBC vormt een struikelblok in deze branches, waardoor voor de nieuwe naam Foodbase is gekozen.

Drie terreinen

Foodbase wil grote en kleine organisaties in de voedselketen helpen om keuzes te maken voor een voorsprong op de constant veranderende markt.Deze veranderingen vragen foodondernemers om het maken van scherpe keuzes, sterker gebaseerd op wat klanten van ze willen en verwachten. Vaak raken die keuzes de aspecten voeding & gezondheid, hygiëne & voedselveiligheid en marketing & positionering. Precies op deze drie terreinen en de verbanden daartussen richt Foodbase zich. De nieuwe project- en adviesorganisatie werkt met professionals, uiteenlopend van voedings-wetenschappers tot kwaliteitsinspecteurs en van marketeers tot communicatiespecialisten.

Lees ook
Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

De vraag naar voedsel stijgt tussen 2010 en 2050 met 35 tot 56 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Resource. Nu al hebben 820 miljoen mensen onvoldoende te eten. De voedselzekerheid komt in de toekomst verder onder druk te staan door klimaatverandering en de toenemende concurrentie om land en water.

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.