De jury van de strijd om de Spareribs Trophy 2017 heeft de tien finalisten van de vakwedstrijd bekendgemaakt. 'De kwaliteit was hoog dit jaar en daarom zijn de verschillen bij de geselecteerde spareribs ook heel klein', aldus de jury.
Maar liefst 84 spareribs-inzendingen voor de keuring Spareribs Trophy 2017. Het was dan ook een pittge keuringsdag voor de jury bestaande uit chef-kok Ramon Beuk, Rinus de Rijder van SVO vakopleiding food en winnaar 2016 slager Simon van Schaik. Maar na uitgebreid keuren en overleg over kleur, geur, aanzien en natuurlijk smaak is een top-10 gekozen.
'Spannend'
'De kwaliteit was hoog dit jaar en daarom zijn de verschillen bij de geselecteerde spareribs ook heel klein. Het belooft een spannende finale te worden', aldus juryvoorzitter Ramon Beuk.
Finalisten
De finalisten zijn (in alfabetische volgorde):
- Slagerij Peter-Jan van den Broek, Den Haag
- Slagerij Buth, Ooltgensplaat
- Slagerij Christiaanse, Leidschendam
- Gildeslager Goossen, Rijssen
- Keurslager Horst, Epe
- Keurslager Kluijtmans, Sint-Oedenrode
- Keurslagerij Marco van Strien, 's-Gravenmoer
- Slagerij Hein Swolfs, Goirle
- Slagerij Tomassen, Heel
- Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
Keuring en mystery-aankoop
Deze finalisten maken zich op voor de finalekeuring op 8 juni en natuurlijk vindt er ook nog een mystery-aankoop plaats. Tijdens het KNS-inspiratiecongres op 26 juni aanstaande wordt de winnaar bekendgemaakt.