Finalisten Spare Ribs Trophy 2012 bekend

5 juni 2012

De tien finalisten die strijden voor de Spare Ribs Trophy 2012, zijn bekend. "Eén van de moeilijkste keuring in jaren, zei juryvoorzitter Piet van den Berg. "De kwaliteit van de spareribs ligt dicht bij elkaar."

De jury, bestaande uit Piet samen met Keurslager Roelof Ende en SVO'er Bert de Jonge, vond dat er tien heel goede spareribs op de finaletafel lagen. Maar de keuring is volbracht. De mysterieaankopen worden tijdens de finalekeuring vergeleken met de inzendingen. Deze aankopen worden voor aanvang van de keuring bij de finaleslagers gedaan. Het doel van de mysterieaankopen is om te zien of de ingezonden spareribs gelijk zijn aan de spareribs die de consument in de winkel koopt. Tijdens de finalekeuring viel op dat de consumentenaankopen in alle gevallen van dezelfde kwaliteit waren als de ingezonden spareribs, met wat minieme verschillen daargelaten.

Welke slager de top 3 heeft gehaald of een eervolle vermelding ontvangt in deze jaargang van de Spare Ribs Trophy, wordt bekend gemaakt op 25 juni tijdens het KNS Inspiratiecongres in theater Spant! in Bussum. Alle finalisten krijgen een plek op het podium en ontvangen hun prijs uit handen van voorzitter Piet van den Berg en weerman Peter Timofeeff. Peter legt die avond uit hoe je 'spareribsweer' kan voorspellen, heel handig om te weten voor de slager!

De finalisten van de Spare Ribs Trophy 2012 zijn:
Topslagerij Ab van Leeuwen, Ab van Leeuwen, Lunteren
Keurslager Andre van de Pol, Andre van de Pol, Laren
Gildeslager Bert Zumbrink, Bert Zumbrink, Cothen
Slagerij Hein Swolfs, Hein Swolfs. Goirle
Keurslager Kalshoven, Jeroen van Wijk, Nieuwkoop
Keurslager Koen van Vugt, Koen van Vugt, Drunen
Keurslager Horst, Marco Jurriens, Epe
Uw Slager Nanning van Wijk, Nanning van Wijk, Niekerk
Slagerij Beerens, Theo Beerens, Eindhoven
William Hermanussen Keurslagerij en Catering, William Hermanussen, Overasselt

Altijd op de hoogte blijven?