Espera weeg- en etiketteermachine onderscheiden

30 oktober 2019

De Espera NOVA ES-R weeg- en uitprijsmachine is dit jaar onderscheiden met de Meat Technology Award in de categorie Digitalisering en Automatisering. Dat gebeurde tijdens de IFFA-beurs in Frankfurt. De digitale functies, zoals de slimme thermische kop en de intuïtieve Think4Industry-machinesoftware voor een verhoging van de efficiëntie en kwaliteitscontrole in de productie, werden door de jury toegejuicht.

De modulair uitwisselbare applicator, die zowel beschikbaar is als contactapplicator als contactloze applicator voor het aanbrengen van labels via luchtdruk, laat ook het unieke automatiseringsniveau van de NOVA machinegeneratie zien. Espera is de enige fabrikant in de end-of-line sector die op dit moment zulke meetbare, digitale en geautomatiseerde technologieën heeft geïmplementeerd.

Espera-Werke GmbH uit Duisburg (D) is al meer dan 90 jaar een toonaangevende fabrikant van geavanceerde weeg-, uitprijs- en etiketteersystemen. Als familiebedrijf van de derde generatie stelt ESPERA regelmatig de norm in de branche. "Nieuwe technologieën die een toegevoegde waarde bieden voor de gebruikers gaan ons aan het hart", zegt Eigenaar en Managing Director Dr. Ing. Marcus Korthäuer.

De machines van Espera worden voornamelijk ingezet in de foodindustrie bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, kip, vis, kaas, maaltijden, brood, groente en fruit. Daarnaast heeft Espera klanten in de overige food en non-foodindustrie.

Altijd op de hoogte blijven?