Eerste huurders in World Food Center

24 januari 2017

Bionext heeft als eerste dit jaar zijn intrek genomen in het World Food Center (WFC) in Ede, meldt het bedrijf. Dit voorjaar verhuizen ook Food Inspiration, Shoot My Food Communication, Foodservice Network, Fan Factory, Foodstep en PS in Foodservice naar de voormalige Frisokazerne op het terrein van het WFCr. Het rijksmonument, waar vroeger het 11e Regiment Infanterie was gelegerd, biedt nu plaats aan agrofoodbedrijven.

Belevingswereld

WFC Development B.V. is enthousiast over de nieuwe buren. “Er is volop bedrijvigheid in de kazerne met de komst van bedrijven zoals Bionext en Food Inspiration”, zegt Harry Veldhuis, gebiedsontwikkelaar WFC Development B.V.

Eind vorig jaar gaven WFC Development B.V., Wageningen University & Research, het bedrijfsleven en de overheid groen licht voor de uitwerking van de WFC Experience. In deze belevingswereld, die ook op deze locatie wordt gerealiseerd, komen bezoekers op een inspirerende manier alles te weten over food.

Bionext en Food Inspiration zien het World Food Center als dé plek waar bedrijfsleven, overheid en wetenschap samenkomen. “Als voorvechter van biologische landbouw en voeding loopt Bionext graag voorop op weg naar een duurzame voedselvoorziening. Logisch dus dat wij één van de eerste organisaties zijn die zich in het World Food Center vestigen”, aldus Bavo van den Idsert, directeur van Bionext.

Het World Food Center is een initiatief van WFC Development B.V. (een samenwerking tussen Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.), gemeente Ede, Wageningen University & Research en Stichting World Food Centers.

Altijd op de hoogte blijven?