DGS Group neemt Brackenier LBC over

2 december 2014 Maurits van Aalst Onder de DGS Group vallen, inclusief het in het logo nog niet vermelde Brackenier LBC, inmiddels zes gespecialiseerde productiebedrijven die op een traditionele wijze hoogwaardige vleeswaren maken voor de retailmarkt, de out-of-home-markt en (airline) cateraars. Tevens beschikt het bedrijf over vijf eigen slagerijen onder de naam Hergo. Afbeelding: DGS Group

DGS Group BV uit Tilburg en het Belgische Brackenier LBC NV hebben vandaag, maandag 1 december, overeenstemming bereikt over de overname van Brackenier LBC door DGS Group.

Het in 1997 opgerichte DGS is naar eigen zeggen 'de kwalitatieve speler in de markt van diverse vleesproducten'. Onder de DGS Group heeft het bedrijf inmiddels zes gespecialiseerde productiebedrijven die op een traditionele wijze hoogwaardige vleeswaren maken voor de retailmarkt, de out-of-home-markt en (airline) cateraars. Tevens beschikt het bedrijf over vijf eigen slagerijen onder de naam Hergo.

Productgroepen

DGS Group legt de focus op zeven productgroepen: gegrilde ambachtelijke vleeswaren, rundervleeswaren, rotisserieproducten, rookworsten, ambachtelijke gehaktballen, filet americain en luxe ambachtelijke gekookte hammen. Binnen de productgroep luxe ambachtelijk gekookte hammen zullen nog meer mooie kwaliteitshammen worden toegevoegd, doordat er overeenstemming is bereikt met betrekking tot de overname van het Belgische bedrijf Brackenier LBC. 'De specialisatie van Brackenier in luxe Meesterlyck kookhammen en biologische vleeswaren vult het huidige assortiment van DGS Group prachtig aan', aldus de directie van DGS Group, die bestaat uit Nick Visser, Wilbert Wolfs en Ralph de Vries.

Productiemethode

Brackenier LBC is meer dan vijftig jaar een meester in ambachtelijke vleeswaren die zowel in binnen- als buitenland worden verkocht. Het succes van de producten is te danken aan de traditionele productiemethode, bereidingswijze onder de strengste hygiënisch gecontroleerde omstandigheden en het vakmanschap van de slagers. Bovendien werkt Brackenier LBC uitsluitend met ingrediënten van top kwaliteit en beschikt het over een eigen slice-afdeling.

Naadloos

'Brackenier LBC staat voor innovatie, kwaliteit en traditie, wat naadloos aansluit op de visie van DGS Group. Door de bedrijven samen te voegen, hebben wij de beschikking over nog meer authentieke en ambachtelijke recepten. Bovendien hebben we nu jarenlange ervaring in biologische vleeswaren aan DGS Group toegevoegd. Hierdoor denken we de klanten nog beter te kunnen bedienen door een nog completer assortiment aan te bieden.
DGS Group beschikt over internationale ambities waarbij de overname van het Belgische bedrijf Brackenier ons weer een stap verder kan brengen', besluit de directie van DGS Group.

Altijd op de hoogte blijven?