De NEVO-tabel 2006 is uit

DEN HAAG - De geactualiseerde officiële tabel van de Stichting Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) is uit. De tabel bevat gedetailleerde voedingswaardeinformatie van ruim 1650 voedingsmiddelen.

Nieuw opgenomen in de tabel zijn de vetzuren en vetzuurclusters omega-3 en 6, alfa-linoleenzuur, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) (de laatste 2 zijn visvetzuren).

In de nieuwe tabel staat een aparte tabel met het gehalte aan toegevoegd foliumzuur in verrijkte producten. Daarnaast zijn de eenheden waarin de vitamine A-activiteit en de foliumzuuractiviteit worden uitgedrukt, aangepast aan nieuwe inzichten. Verder is de volgorde van vet en vetzuren en koolhydraten is omgewisseld om in een lijn te blijven met de voedingswaardedeclaratie op de verpakking van levensmiddelen.

De nieuwe berekening van de vitamine A-activiteitequivalenten heeft tot gevolg dat de vitamine A waarden bij vooral groenten en fruit bijna de helft lager zijn dan in de vorige editie. In de tabel is ook aangegeven op welke merken de samenstelling van margarines, halvarines, bak- en braadvetten en frituurvetten is gebaseerd.

De nieuwe tabel is verkrijgbaar bij het Voedingcentrum.

Lees ook
Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”