De Groene Weg: ‘Biologisch varkensvlees ongekend populair’

De afzet van biologisch varkensvlees is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Leverancier De Groene Weg in Groenlo ziet het aantal varkens dit jaar toenemen tot boven de 80.000. Daarmee is de vraag naar biologisch varkensvlees groter dan ooit. Biologisch vlees staat ook tijdens de Kerstdagen bij veel consumenten op het menu.

De Groene Weg is de grootste leverancier van biologisch vlees in Nederland. Ze werkt samen met varkenshouders om er voor te zorgen dat voldoende vlees wordt geproduceerd. Daarvoor is een groeitraject ontwikkeld waarlangs de productie zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid en in de komende jaren verder zal uitbreiden. De Groene Weg verkoopt niet alleen vlees in Nederland, maar ook in landen als Duitsland, Denemarken, Italië, Frankrijk en Spanje.

Diervriendelijk en duurzaam

De Groene Weg verwerkt dieren die afkomstig zijn van biologische boerderijen waar ze meer ruimte tot hun beschikking hebben. Deze veehouders passen de meest diervriendelijke vorm van veeteelt toe.

Biologische boeren gebruiken nagenoeg geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor is de biologische landbouw minder belastend voor het milieu. De boeren hebben geen mestoverschot, maar gebruiken de mest op eigen grond voor de productie van voer of verkopen mest aan collega-boeren. Veel biologische boeren werken namelijk samen met biologische akkerbouwers.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vlees in de media | Week 11-2023

Vlees in de media | Week 11-2023

De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Vlees in de media | Week 10-2023

Vlees in de media | Week 10-2023

Varkenshouder verruilt vleesvarkens voor zalm, Louise Freso over de stikstofproblematiek en Nederlanders kopen vooral goedkope vleesvervangers. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.