Bunzl zet met nieuwe verpakkingsconcepten in op productbeleving

16 november 2016

Bunzl, leverancier van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten, presenteert de highlights uit haar totale assortiment tijdens de vakbeurs Packaging Innovations. Deze variëren van duurzame verpakkingsoplossingen tot vernieuwende productconcepten die nog in ontwikkeling zijn. Een kenmerk hebben al deze verpakkingsconcepten gemeen: ze zetten zowel in op duurzaamheid als op productbeleving.

Op Packaging Innovations presenteert Bunzl haar uitgebreide assortiment maaltijdverpakkingen, met de Halopack-schaal en de Faerch-schalen als paradepaardjes. De Halopack-schaal, winnaar van de Packaging Innovations Award 2012, is de eerste lucht- en lekdichte kartonnen maaltijdverpakking op de markt. Een andere schaal met een opvallend design is de Faerch dual colour C-PET schaal, deze schaal kan een temperatuurbereik aan van -40° C tot +220° C, en kan zo vanuit de vriezer de oven of de magnetron in. Binnen 15 seconden na opwarming van het eten heeft de schaal haar oorspronkelijke stijfheid herkregen en kan ze gewoon als bord dienen. Van het merk Faerch presenteert Bunzl ook de MAPET vleesschalen. Deze schaal is gemaakt van mono materiaal waardoor het materiaal dunner is. De schaal zorgt voor een hogere output in productie.

Verzendoplossingen voor food producten

Verder toont Bunzl verschillende verzendoplossingen, waaronder de Foodmailer, een verpakking voor het duurzaam verzenden van versproducten. Deze verzendoplossing opent deuren voor bedrijven die doorgaans niet over eigen middelen beschikken voor gekoeld transport, zoals delicatessenwinkels. De Foodmailer is door de jury genomineerd voor de Packaging Innovations Award 2016.

Ook wordt de Thermobag-rugtas gepresenteerd. Dit is een handige tas met isolatiemateriaal om het product koud of warm te houden.

Beurs

Packaging Innovations vindt plaats op 23 en 24 november in het Taets Art en Event Park in Zaandam. Bunzl is op Packaging Innovations te vinden op stand E104.

Altijd op de hoogte blijven?