Broodje halal wekt woede PVV

13 augustus 2012 Tom van der Meer

DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid (PVV) vindt dat het restaurant van de Tweede Kamer geen halal gerechten meer mag serveren.

DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid (PVV) vindt dat het restaurant van de Tweede Kamer geen halal gerechten meer mag serveren.


De fractie is verontwaardigd dat dit afgelopen week wel is gebeurd en heeft het bestuur van het parlement per brief om opheldering gevraagd. Halal betekent dat voedsel volgens de islamitische voorschriften is bereid.


Tijdens de lunch woensdag was een groentebol met halal kebab te verkrijgen. PVV-Kamerlid Dion Graus vindt dat ontoelaatbaar, omdat het gerecht is verkregen uit een 'zeer dieronvriendelijke en dieronwaardige slachtmethode'.


Bovendien is het volgens hem triest om te zien dat 'de islamisering van ons land ook de menukaart van de Tweede Kamer heeft bereikt'.


Een woordvoerder van het presidium van de Kamer wilde inhoudelijk niet op de kwestie ingaan. Hij gaat ervan uit dat de brief gewoon in het presidium wordt besproken. De zegsman wilde daar niet op vooruitlopen.


Lees ook:

Halal schiet jongeren in verkeerde keelgat (14 september 2007)


Stadhuis Utrecht krijgt halal voedsel (30 augustus 2007) 


Wilders op web-figuurworst (22 augustus 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over halal

Altijd op de hoogte blijven?