Braadworst van zes meter

21 januari 2014 Edwin Rensen

De Nederlandse chef-kok Olivier van der Staal creëerde in opdracht van de VanDrie Group de XXL-versie van de klassieke braadworst. Dat gebeurde tijdens de internationale Grüne Woche in Berlijn.

De reusachtige braadworst werd aangeboden aan de Duitse minister van Landbouw, Hans-Peter Friedrich en de Nederlandse staatsecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma (foto). De worst van kalfsvlees is gehuld in een natuurlijke darm en past op basis van zijn lengte slechts in elkaar gerold op de barbecue.

Tijdens de beurs hadden de bezoekers de gelegenheid om op de stand van de VanDrie Group adviezen over kalfsvlees te krijgen. In het kooktheater van de VanDrie Group toonde de chef-kok het gehele spectrum van de hoogwaardige vleesspecialiteit – van Wiener schnitzel en kalfsschnitzels tot aan ossobuco en saltimbocca. 'Kalfsvlees smaakt zeer mals. Het is licht verteerbaar, arm aan cholesterol en rijk aan vitaminen en mineralen', aldus Van der Staal. Bezoekers troffen de stand van de VanDrie Group aan in Hal 18.

Altijd op de hoogte blijven?