Volgende week is het oktober en staan de Boktoberfesten op het programma. De organisatie ligt in handen van Bio Goat Meat vanuit het merk Bokkenbunker Boktober. Boktoberfeesten vinden plaats in verschillende restaurants. De Duitse Oktoberfesten zijn de inspiratiebron. Dit betekent lange tafels, bierpullen, Duitse Schlagers, bokwurst und sauerkraut.

Bokworst en Bokbier

De bezoekers van de Boktoberfeesten kunnen allerlei soorten geitenvlees proeven en in pakketten mee naar huis nemen. Zoals de bokworst van Brandt & Levie worstmakers of de traditionele satéh kamping. De gerechten gaan gepaard met Bokbier.

Programma Boktoberfeesten:

  • Vanaf 1 oktober is het Boktober bij De Proefzaak met bokjes-special op de kaart en Kleiburg Bokbier op de tap.
  • 13 oktober is het World Food Day in Den Bosch. Op Mannenplein De Lekkere Man is het Boktober in samenwerking met De Bokkenbunker.
  • 13 en 14 oktober bij Brouwerij de Prael Houthavens in samenwerking met Brandt en Levie Worstmakers en De Bokkenbunker.
  • 21 oktober HOOG VUUR & Het Lokaal, Amersfoort.
  • 28 oktober tijdens evenement ‘Toekomst Zaaien’, Kraaybeekerhof, Driebergen.

Bokken Bunker

Bokkenvlees is niet populair in Nederland. Dit betekent dat de bokjes vaak al heel jong geslacht worden, omdat de kosten van het grootbrengen niet opwegen tegen de opbrengst. Bij de Bokken Bunker doen ze dat anders. De bokjes groeien op verschillende biologische geitenhouderijen. Na de geboorte worden de bokjes gescheiden van de moeder en worden in groepjes grootgebracht in de stal en op de wei. Na 6-9 maanden worden ze verdoofd geslacht. De slagers van de Bokken Bunker versnijden het vlees van kop tot kont, zodat er niks verloren gaat.

Altijd op de hoogte blijven?