Biowinkelvereniging lanceert locatiezoeker voor biologische winkels

21 september 2023 Redactie Food
In één oogopslag zien waar de dichtstbijzijnde biologische winkel, bakker of slager is. Dat is vanaf vandaag mogelijk via Mijnbiowinkel.nl: met de locatiezoeker kunnen consumenten thuis of op vakantie, zelf zoeken naar de dichtstbijzijnde biologische winkel.

Consumenten kunnen vanaf nu in één oogopslag zien waar ze terecht kunnen voor 100% biologische levensmiddelen. De website, een initiatief van de Biowinkelvereniging, wordt gelanceerd in het kader van de EU Organic Action Day op zaterdag 23 september, met als voornaamste doel meer zichtbaarheid bij een breder publiek. Met behulp van een locatiezoeker kunnen consumenten de ruim 200 winkels vinden die aangesloten zijn bij de Biowinkelvereniging. Op de kaart worden ook alle boerderijwinkels en online verkooppunten weergegeven. 

De nieuwe website Mijnbiowinkel.nl moet op die manier bijdragen aan meer aandacht en klanten voor biologische winkels. Niet aangesloten biologische winkels kunnen zichzelf aanmelden, zodat ook zij op de kaart komen te staan. Op de website komen ook alle landelijke acties en campagnes van biologische winkels te staan.

"Als we willen dat consumenten vaker voor biologisch gaan, moeten we dat ook mogelijk maken. Betere vindbaarheid en zichtbaarheid dragen bij aan de groei van biologisch. Voor veel biologische winkeliers is het van groot belang dat consumenten de weg naar 100% biologische voeding weten te vinden. Deze winkeliers onderscheiden zich juist door hun keuzes op het gebied van duurzaamheid, hun aanbod van producten en hun ruime kennis over de herkomst van de producten", aldus Roosmarijn Saat, voorzitter van de Biowinkelvereniging, de vereniging van biologische speciaalzaken.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?