Biologisch rundergehakt loopt goed in prijsexperiment bio

13 augustus 2012 redactie

Biologisch rundergehakt wordt in prijsexperiment redelijk vaak verkochtDOETINCHEM - Goedkoop biologisch rundergehakt blijkt redelijk goed te verkopen in het bio-experiment van het ministerie van LNV. In 42 supermarkten in tien Nederlandse gemeenten is een aantal biologische producten goedkoper gemaakt om te zien of consumenten er dan wel warm voor lopen.

De prijsproef voor biologisch voedsel heeft in de eerste drie weken echter nog geen omzetplus opgeleverd, meldt vakblad Distrifood. Het kortingspercentage bedraagt vijf tot veertig procent, verschillend per gemeente. Vooralsnog blijkt echter niet consumenten eerder biologisch kopen bij een lagere prijs.

Sinds vorige week wordt de korting niet meer zichtbaar gemaakt in het schap, maar merkt de klant dit pas bij de kassa. Een Super de Boer-eigenaar die meedoet aan het experiment: 'Sinds die schapkaarten weg zijn, zakt de verkoop van biologische producten wat in. Het product dat het hardst loopt, is rundergehakt. Maar daarmee haal ik geen omzetplus, ik voorkom er net derving mee.'

Behalve biologisch rundergehakt betalen de klanten van de deelnemende supermarkten ook minder voor biologisch varkensvlees. Het ministerie van LNV heeft één miljoen euro uitgetrokken voor het experiment.




Altijd op de hoogte blijven?